2020-11-16 15:29:00• hírek • Bede Emőke

Közel négyszáz személyt bírságoltak meg, mert nem viselt szájmaszkot

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai az elmúlt hétvégén is folytatták a járványügyi előírások betartására vonatkozó ellenőrzéseket, s bizony nem is eredménytelenül, hiszen a november 13–15. közötti időszakban közel 500 pénzbírságot szabtak ki a szabályokra fittyet hányó személyekre.

Mint megtudtuk, az elmúlt hétvégén a rendőrök 144 üzletet, 411 forgalmas helyszínt (piacokat, vásárokat, teraszokat, stb) és 250 tömegközlekedési eszközt ellenőriztek, az igazoltatott személyek száma pedig több mint 6.900-ra rúg. Ennek fényében nem csoda, hogy bizony a kiosztott bírságok száma sem kicsi, az elmúlt három napban ugyanis összesen 462 főre róttak ki bírságot, melyeknek összértéke megközelíti a 79 ezer lejt. A kiszabott pénzbírságok közül 398-at azért róttak ki a delikvensekre, mert nem viseltek szájmaszkot, további 64 alkalommal pedig azért járt a büntetés, mert az érintettek megszegték az éjszakai kijárási tilalmat – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.


„Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrök célja nem az, hogy bírságoljanak, hanem az, hogy tudatosítsák a lakosságban a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságát. Ennek ellenére a szabályok áthágását nem fogjuk tolerálni. Arra kérjük a polgárokat, hogy tartsák meg a szükséges fizikai távolságot, viseljenek szájmaszkot és ne tegyék ki magukat a fertőzés kockázatának” – hívja fel ismételten a figyelmet a hatóság, melynek üzenetét már csak azért is érdemes lehet megszívlelni, mert a következő időszakra is hasonlóan szigorú ellenőrzéseket helyeztek kilátásba.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: